Nie śpisz? 🌙 = Zyskujesz do -50% 💸 ⏰ Do końca : ODBIERAM MÓJ RABAT

Koszyk

Mocznik

Proszę czekać - trwa ładowanie produktów

Mocznik w kosmetyce

Mocznik to jeden z bardziej wyjątkowych składników w kosmetyce. Wpływa korzystnie na skórę na wiele sposobów - począwszy od pobudzenia do regeneracji, zapewnienia optymalnej dawki nawilżenia, aż po delikatniejsze i bardzo silne złuszczanie skóry.

Zróżnicowane właściwości mocznika oraz jego wszechstronne oddziaływanie na skórę sprawiają, że znajduje on zastosowanie zarówno w pielęgnacji skóry twarzy, jak i ciała, nie wyłączając stóp, o które potrafi znakomicie zadbać. Dowiedz się więcej o moczniku i poznaj jego wyjątkowe działanie dla skórę.

Właściwości mocznika - poznaj moc tego niezwykłego składnika!

Mocznik to składnik, który znajduje zastosowanie zarówno w leczeniu dermatoz, jak i w pielęgnacji każdego rodzaju skóry. Wykorzystuje się go między innymi do miejscowego leczenia rogowacenia mieszkowego, leczeniu łuszczycy, a także powikłań skórnych współistniejących w rozwoju cukrzycy. Świetnie sprawdza się również w codziennej pielęgnacji cery atopowej. W pielęgnacji docenimy jego działanie nawilżające, złuszczające i antyseptyczne. Mocznik sprzyja także naturalnej regeneracji skóry, koi i łagodzi stany zapalne. Mocznik ogranicza także świąd i przywraca skórze przesuszonej równowagę.

Czytaj więcej