Nie śpisz? 🌙 = Zyskujesz do -50% 💸 ⏰ Do końca : ODBIERAM MÓJ RABAT

Koszyk

Olej ze słodkich migdałów

Proszę czekać - trwa ładowanie produktów

Olej ze słodkich migdałów

Olej ze słodkich migdałów to składnik wielu kosmetyków do pielęgnacji włosów, skóry twarzy oraz ciała. Jego właściwości sprawiają, że znajduje zastosowanie zarówno w pielęgnacji skóry młodej, jak i dojrzałej, z oznakami starzenia. Wykorzystuje się go również w kosmetykach dla kobiet w ciąży i małych dzieci. Naturalny olej z migdałów jest bezpiecznym składnikiem, który przynosi skórze moc korzyści, wpływając na jej kondycje i piękny wygląd. Poznaj jego właściwości!

Olej ze słodkich migdałów - skąd się go pozyskuje?

Olej migdałowy pozyskuje się poprzez tłoczenie na zimno nasion owoców migdałowca pospolitego (popularnie nazywanych migdałami) i wykorzystuje w wielu produktach do pielęgnacji twarzy, ciała i włosów. Jest to olej roślinny, chętnie wykorzystywany  w kosmetykach ze względu na bezpieczeństwo jego stosowania oraz dobroczynne właściwości. Olej ten jest pełen nienasyconych kwasów tłuszczowych – znajdziemy w nim m.in. kwas linolowy i oleinowy, witamin oraz minerałów, które świetnie kondycjonują skórę. W oleju ze słodkich migdałów znajdziemy także: proteiny, skuteczne w pielęgnacji włosów oraz flawonoidy, które wzmacniają zarówno włosy, jak i poprawiają kondycję skóry.

Czytaj więcej