Dłuuugi weekend, wyjątkowa pielęgnacja! 🌸 Bielenda i Supremelab do -40% ➤ ODBIERZ RABAT

Koszyk

Olejek z drzewa herbacianego

Proszę czekać - trwa ładowanie produktów

Olejek z drzewa herbacianego w kosmetykach

Olejek herbaciany ma naturalne właściwości antyseptyczne, przeciwzapalne i dezynfekujące. Takie działanie olejku znajduje zastosowanie w kosmetykach przeznaczonych do pielęgnacji cery trądzikowej, ale także tłustej, gdyż wspomaga ograniczenie pracy gruczołów łojowych.

Pochodzenie olejku z drzewa herbacianego

Olejek z drzewa herbacianego pochodzi z Australii, gdzie jest pozyskiwany z liści drzewa herbacianego. Naturalny olejek herbaciany o jasnożółtej barwie ma intensywny zapach i ceniony jest od dawna za swoje właściwości lecznicze i pielęgnacyjne. Kosmetyki z dodatkiem olejku herbacianego zapewniają prowadzenie skutecznej pielęgnacji skóry trądzikowej czy problematycznej, dbając o jej dobrostan, a jednocześnie działając naturalnie przeciwzapalnie. 

Olejek herbaciany – właściwości

Olejek drzewa herbacianego ma szerokie właściwości w pielęgnacji. Jego działanie wpływa zarówno na skórę twarzy, jak i głowy i stopy. Regularne stosowanie olejku:

Czytaj więcej